+229 95 28 52 20 contact@ecobenin.org
    

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+229 95 28 52 20 contact@ecobenin.org
    

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Eco-reis in Benin

Van het strand van Ouidah tot het Atacora-gebergte, deze eco-reis laat u kennismaken met de warme bevolking van Benin in schitterende dorpen. 11 dagen & 10 nachten

Dag 1:
Welkom op de luchthaven in Cotonou. Je wordt naar het hotel gebracht en krijgt uitleg over de komende dagen.

Dag 2 : Bezoek aan Abomey
In Abomey maak je kennis met de wereld van het Dahomey Koninkrijk door een bezoek aan het historisch museum. Hier zie tronen gebouwd op mensenschedels, schilderijen van amazone strijders juwelen van de koning, en de plaats waar de koning en zijn vrouwen werden begraven…
Verder is er een kort bezoek aan de ananas fabriek die fairtrade gedroogde ananas produceert.
In Abomey is er tevens een cultureel centrum waar je leuke souvenirs kunt vinden.
Nacht in Abomey.

Dag 3 : Reis naar Koussoukoingou en zie onderweg alle verschillende tata huizen. Verder een bezoek aan het Etnografisch museum in Natitingou. De nacht wordt in een traditionele Tata doorgebracht.

Dag 4: In de vroege ochtend staat er een wandeling op het programma door de savannes en cultuur van het somba land. Ontdek het unieke landschap en wie het dagelijkse laven van de Somba mannen en vrouwen.
In de middag worden de tata somba huizen beter bekeken en worden de verschillende functies duidelijk. De 2 uur durende tour maakt de manier van leven van de Otammari mensen en hun huizenbouw technieken inzichtelijk.
Nacht in Tanongou

Dag 5: Bezoek aan Pendjari National Park waar je een prachtige wildlife safari tegemoet kunt zien. Je komt er leeuwen, buffels , nijlpaarden, krokodillen, vogels en antilope tegen.
Nacht in het Pendjari Park

Dag 6: Einde van het bezoek aan het Park. Picknick en in de middag relaxen bij de Tanongou watervallen.
Reis naar Natitingou en de nacht daar doorbrengen.

Dag 7: Bezoek aan Koko en Kamaté. Door bossen via een pad langs dorpjes. Ontdek de rijke omgeving en fascinerende cultuur die van Kok een authentiek dorp maakt. Een wandeling door het bos brengt ons tot de top van de berg. Ook zal er contact zijn met de kinderen van de Green School.
Nacht in Kamaté.

Dag 8: Vroeg in de ochtend gaan we de uitdaging aan: de beklimming van de Shakaloké de bekendste van de 41 bergen. We ontmoeten hier een gemeenschap die erg ervaren zijn in massage, stoombaden, en aromatische kruiden massages.
Vertrek naar Possotomé waar we vissers ontmoeten die daar werken.
Nacht in Possotomé.

Dag 9: Op het rustige water van het Ahamé meer zullen we gedurende 3 uur training en kennis krijgen in vistechnieken, watergoden en het koken van Dakouin de vissersmaaltijd.
Tijdens een wandeling van 3 uur naast het meer en door het heilige bos, ontdekken we de voodoo heiligheden en tradities. Tijdens de uitleg over de geheimen van de planten zullen we het vissersdorpje bezoeken. Nacht in Possotomé.

Dag 10: We zijn uitgenodigd om op vrijwillige basis wat mangrove planten te planten. Dit om het moeras in stand te houden en om de CO2 uitstoot van de reis te compenseren. Deze activiteit draagt ertoe bij dat de oevers gestabiliseerd worden en houdt het ecosysteeem voor de vissers in stand. Zo kunnen de vissers blijven leven. Vertrek naar Ouidah waar we een bezoek brengen aan een historisch museum. Langs de “Road of Slaves” worden we verteld over de verschillende fases van de slavernij. Van de marktplaats tot de “Port of no return”. Waar de slaven doorheenliepen voor ze werden ingescheept.
Een moment op het strand van Ouidah is perfect om tot rust te komen.
Nacht in hotel op het strand van Ouidah

Dag 11: Na een lui moment op het strand rijden we naar de “Fisherman Road” langs de kust. Hier kun je de zee vissers in actie zien. Je komt vervolgens aan in het dorpje Avlékété, beroemd om zijn ecologische traditie in mangrove protectie systemen.
In de middag gaan we naar Cotonou Als je wenst kun je ervoor kiezen om naar een van de grootste markten van West-Afrika; Dantokpa te gaan. Gezien het feit dat de markt erg druk is kun je ervoor kiezen naar het Centrum voor promotie van craft industrie te gaan.
Door deel te nemen aan deze reis draagt u bij aan:
Het verbeteren van het leven van de lokale bewoners. Een deel van het reisbedrag wordt direct gebruikt voor gemeenschapsontwikkelingsfonds.

Door deel te nemen aan de reis draagt u bij aan :

– Het verbeteren van het leven van de lokale bewoners. Een deel van het reisbedrag wordt gebruikt voor een gemeenschapsontwikkelingsfonds.
– Het veranderen van de visie van de lokale bevolking dor het vermijden van het geven van spullen aan de bevolking. In plaats van hiervan financier u ontwikkelingsprojecten.
– Het veranderen van toerisme in een inkomstengenererende sector omdat de gekozen restaurants en hotels van de lokale bevolking zijn.
– Het deelnemen aan het beschermen van de natuur door CO2-compensaties met bijvoorbeeld het planten van bomen.

Prijs per persoon voor vol pension in tweepersoonskamers: 820 euro

Vertrektijden
Januari, februari, mart, april, mei, december.
Eco-reis in Benin
11 dagen/10 nachten
820 euro voor vol-pension

De prijs is voor een minimum deelnamen van 4 personen.
Inbegrepen in de prijs:
– Vervoer in een minibus en begeleiding gedurende de hele reis.
– Accommodatie in hotels en appartementen met lokale normen.
– Ontbijt, lunch en avondeten.
– Toegangsprijzen voor musea en parken.

Niet inbegrepen in de prijs:
– Vliegtickets.
– Visum en benodigde vaccinaties.
– Drankjes.
– Persoonlijke uitgaven en fooien.

Laten we VERANTWOORDELIJK, EERLIJK en DUURZAAM reizen.

De 10 Ecotoerisme regels

1: Neem niets anders dan foto’s en laat niets anders achter dan voetsporen.

2: Respecteer de kwetsbaarheid van de natuur. Wees alert zodat zowel inwoners als bezoeker verantwoordelijk zijn voor natuurbehoud.

3: Om de reis nuttiger te maken, neem eerst de tijd om de gewoonten, taal, manieren en cultuur van het te bezoeken gebied te leren kennen.

4: Respecteer en ondersteun de lokale cultuur (religie, traditie, service en eten), prive leven en waardigheid van de bewoners. Vooral wanneer je met ze omgaat of foto’s van ze neemt.

5: Gooi geen afval op de grond. Neem een afvalzak(je) mee. Houd de verblijfplaats netjes.

6: Koop geen artikelen die gemaakt zijn met behulp van bedreigde diersoorten.

7: Werk mee, door de afgesproken te volgen. Stoor de lokale inwoners niet. Zorg goed voor de leefomgeving van planten en dieren.

8: Steek er moeite in om de lokale NGO’s, kerken en officiële organisaties die de natuur willen behouden te leren kennen en ondersteunen. Help mee om de natuur te behouden gedurende de reis.

9: Zorg ervoor dat onze natuur en onze aarde behouden blijven, waar je ook bent, thuis of op reis.

10: Probeer zoveel mogelijk te lopen of gebruik te maken van gemeenschappelijk vervoer. Moedig chauffeurs aan om de motor uit te zetten tijdens het stilstaan. Wees vriendelijk en geduldig met de gidsen, zij zijn verantwoordelijk voor een gemoedelijke sfeer in de toeristensector.

Partager via :