+229 95 28 52 20 contact@ecobenin.org
     Contactez-nous  

ecotoerisme locaties

Er zijn locaties voor CO2compensatie in het noorden en zuiden van Benin, ook in de buurt van de nationale parken ‘Penjari’ en ‘W’.

Koussoukoingou

Aan de rand van het Atacora-gebergte bevindt zich het dorpje Koussoukoingou. De bijzondere architectuur van de huizen van de bewoners, Tata Somba, zijn een symbool voor een volk met oude tradities en gewoonten. Om dit te ontdekken zijn er onder andere verschillende wandelroutes met gidsen.

Route 1: geheimen van de Tata Somba in het dorp

Een twee uur durende tocht door het hart van het dorp om het leven te zien van de Betammaribe en hun speciale manier van het ontwerpen van tatas: de kleine en sterke kasteeltjes zijn een goede combinatie van esthetiek en functionaliteit.

Route 2: Savanne en cultuur in het land van de Otamarri

Tijdens een drie-uur durende wandeltocht door de natuur ontdekt u de kleine vallei achter Koussoukoingou: de rivier waar vrouwen kleren wassen, oude opslagplaatsen en Tatas op de savanne.

Route 3: Overzicht van Atacora

Op 4 a 5 uur afstand van Koussoukoingou ligt Boukombe, waarbij ook de plantages van Tokuanta bezocht worden. De bergketen Atacora heeft veel geheimen door de seizoenen heen.
Verdere mogelijkheden in Koussoukoingou
-Verblijf in een Tata Somba onder een adembenemende sterrenhemel.
– Lokale keuken
-Kiosk met handgemaakte producten
-Eco-vrijwillgen

Tanongou

Watervallen, lokale bewoners, een natuurpark…
De prachtige watervallen van Tanongou worden goed verzorgd en behouden door het volk van Gourmantche en Waama.

Route 1: Tour door het dorp

Het dorpje in de bergen kent ongeveer 1300 inwoners. Tanongou ligt vlakbij het Pendjari Park. Een overnachting in het dorp biedt een uitstekende kans om je tussen de locals te begeven.

Route 2: Korte natuurwandeling

Deze wandeling laat u kennismaken met de lokale flora en fauna/ Het is een tocht door de rustige en mooie natuur. U leert het Atacora gebergte kennen en geniet van onder andere een panoramisch uitzicht.

Route 3: Lange natuurwandeling

Voor de sportievelingen is er deze wandeling die u over het gebergte Atacora stuurt voor een prachtig panorama uitzicht over het dorpje.Bijgestaan door een gids heeft u de mogelijheid een nacht te spenderen in de bergen vlakbij de bron van de watervallen. U zult dan ook horen over de geschiednis van de streek van de lokale inwoners van het dorpje Kayarga.

Verdere mogelijkheden in Tanongou:
-Op safari in Park Pendjari
-Kennismaking met lokale keuken.
-Dansvoorstellingen
-Bezoek aan de watervallen
-Overnachting bij een lokale bewoner
-Eco-vrijwilligen.

Partager via :